Om meg:

Jeg ble født en sommerdag i 1967 i Sandefjord by, hvor jeg også er oppvokst og har mine røtter. Jeg utdannet meg til sivilingeniør innen produktutvikling ved NTNU i 1994. Gjennom student teatergruppa SIT (1992-94) ble imidlertid skuespilleren i meg født, og siden den gang har teater og film vært min store lidenskap.

Jeg ble med i diverse teatergrupper, tok en mengde skuespillerkurs, deltok på workshops, studentfilmer, levende rollespill, events, og spilte i en hel masse impro-Show (Oslo Improvisasjonsteater). Det ene tok det andre, og jeg fikk roller I TV reklamer,, Hotell Cæsar, TV krim m.m. I 2005 reiste jeg til New York for å få den skuespillerutdannelsen som jeg alltid hadde drømt om: Acting for Film ved New York Film Academy (NYFA). Etter dette har jeg etablert meg som profesjonell freelance skuespiller i Oslo.


New York Film Academy

NYFA er spesielt orientert mot spill for film og TV. Essensielt i programmet er målet om å kunne framstå naturlig, troverdig, og interessant - med ektefølte emosjoner. Gjennom Meisner-teknikk lærte vi å fremkalle emosjoner før man gikk inn i en fiksjon - og deretter bygge på denne i kraft av å leve "i nuet". Viktig her var å ha oppmerksomheten på sin motspiller og situasjonen "akkurat nå" istedenfor å planlegge for mye, tenke på sin neste replikk etc. Sammen med andre skuespillerteknikker, øvinger, forestillinger og deltakelse i kortfilmer, følte jeg at jeg fikk et godt grunnlag som skuespiller, og spesielt rettet mot film.


Type skuespiller

Det er vanskelig selv å definere hva slags type skuespiller man er - og som de fleste andre ønsker jeg heller ikke å bli plassert i kun én kategori. Noe av arbeidene jeg gjør vil bli klippet og lagt ut på denne hjemmesiden under "showreel og videoklipp". Se også referanser.

Jeg har en veldig variert erfaring: fra teater, improvisasjon, film, TV, show, reklame. events, rollespill, sketsjer, osv. Jeg er veldig glad i teater, men film ligger nok likevel mitt hjerte nærmest. Det er dette jeg er utdannet i på NYFA, og det er dette jeg har mest erfaring i. Naturalistisk, troverdig, og interessant spill er mitt mål.

Jeg har blitt fortalt at jeg har spesiell talent for komedie, basert på komisk timing, fysisk språk, og ansiktsutrykk. Videre at jeg i drama kan vise sårbarhet og troverdighet. Jeg har også fått en del autoritære roller som politi, sersjant, lege, lærer etc. Selv liker jeg meg veldig godt i grenselandet mellom drama og komedie, der jeg føler at jeg kan spille på mange "strenger" samtidig. Dramakomedie er derfor noe jeg spesielt godt ønsker å jobbe med.